فرق زعفران امسال و پارسال برای خریداران این محصول اهمیت زیادی دارد. بنابراین تمامی متقاضیان زعفران تمایل دارند با تهیه زعفران تازه و امسالی، از کیفیت عالی آن بهره مند شوند. در این مقاله اطلاعات کاملی از مشخصات زعفران تازه و کهنه را ارائه میکنیم که می تواند راهگشای مناسبی برای خریداران این محصول باشد.
زعفران نو چیست؟
زعفرانی که از فصل برداشت آن تا زمان استفاده، دو سال نگذشته باشد، به عنوان زعفران نو شناخته می شود. اما زعفران امسالی، در سال جاری، از مزرعه زعفران برداشت شده است و تازگی و طراوت بسیار عالی دارد. بیشتر خریداران زعفران که اغلب این محصول را برای مصارف خانگی تهیه میکنند، ترجیح میدهند زعفران امسالی را تهیه کنند.
ویژگی های زعفران امسالی
زعفران امسالی دارای ویژگی های بسیار مشخصی است که می تواند به راحتی در تشخیص فرق زعفران امسال و پارسال به خریداران کمک کند. اما تشخیص این تفاوت زمانی راحت تر است که از فصل برداشت زعفران، مدت زیادی نگذشته باشد. در غیر این صورت ویژگی های ظاهری زعفران امسالی، به میزان زیادی مشابه ویژگی های ظاهری زعفران کهنه خواهد شد. از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عطر عالی زعفران
زعفران امسالی، از عطر قوی تر و تندتری برخوردار است و علاقه مندان به مصرف زعفران می توانند با استشمام عطر زعفران، نو و کهنه بودن آن را به راحتی تشخیص دهند.
رنگ زعفران
زعفران تازه و امسالی، در مجاورت با آب خیلی سریع رنگ پس میدهد. همچنین رنگ آن نیز روشن تر و شفاف تر است و در تناژ قرمز پررنگ می باشد. برای تشخیص فرق زعفران امسال و پارسال، میتوانید با تست رنگ زعفران، به این امر پی ببرید.
رشته های زعفران
زعفران امسالی از تارهای شاداب تر و بلندتری برخوردار است و پهنای تارهای آن نیز بیشتر است. به علت رطوبت نهفته در سلول های رشته زعفران امسالی، شکنندگی کمتر بوده و سریعا پودر و شکسته نمیشود. انعطاف پذیری تارهای زعفران امسالی یکی از راه های تشخیص زعفران امسال و پارسال است. این نکته در خرید زعفران امسالی، بسیار کاربردی می باشد.
زعفران کهنه چیست؟
زعفران پارسالی را نمیتوان زعفران کهنه خطاب کرد. چون ویژگی های زعفران نو تا دو سال پس از برداشت نیز ماندگاری دارد. بنابراین زعفرانی که از فصل برداشت آن 18 تا 24 ماه گذشته باشد به عنوان زعفران کهنه شناخته می شود و از ویژگی های متفاوتی با زعفران نو برخوردار است. زعفران کهنه هیچ منعی برای مصرف ندارد اما به علت کهنه بودن، می تواند خواص و ویژگی های زعفران نو را نداشته باشد.
ویژگی های زعفران پارسالی
زعفران پارسالی به علت گذشت مدت طولانی از زمان برداشت آن، در مجاورت هوا باقی می ماند و همین امر باعث می شود تا ویژگی های متفاوت تری از زعفران نو را به دست بیاورد. البته برخی از ویژگی های این زعفران با زعفران تقلبی یکسان شمرده می شود که برای تشخیص آن، باید مشخصات دیگر زعفران نیز بررسی گردد. از مشخصات این زعفران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
رنگ کدر
بیشتر افرادی که به خرید زعفران اقدام میکنند، تست رنگ زعفران را انجام می دهند. اما آیا رنگدهی زعفران امسالی با پارسالی فرق دارد؟ برای پاسخ دهی به این سوال می توان گفت که زعفران کهنه، دیرتر از زعفران تازه، رنگ پس می دهد. همچنين این محصول رنگی کدر دارد و پس از دم کشیدن، رنگ ها به تناژ نارنجی یا قهوه ای متمایل می شود.
تارهای شکننده زعفران
از مهمترین موارد جهت تشخیص فرق زعفران امسال و پارسال، می توان به انعطاف پذیری تار زعفران اشاره کرد. چون زعفران کهنه خیلی سریع خرد می شود و پودر کردن آن در کف دست نیز به راحتی انجام می شود. زعفران کهنه تاری نازک و کم حجمی دارد که در مقایسه فیزیکی با نوع تازه، به راحتی تشخیص داده می شود.
عطر زعفران
زعفران کهنه از عطر بسیار کمتری برخوردار است و هرچقدر میزان کهنگی آن بیشتر باشد، عطر آن ناچیزتر خواهد بود.
زعفران امسالی از کجا بخریم؟
خرید زعفران نو و امسالی، یک دغدغه بزرگ برای متقاضیان این محصول است. چون با توجه به افزایش میزان زعفران تقلبی در بازار، خریداران به خرید زعفران کهنه نیز راضی هستند.
اما با تهیه زعفران امسالی می توان تفاوت طعم و عطر و خواص آن را با زعفران کهنه متوجه شد. فروشگاه آنلاین آرین گل، بهترین و معتبرترین مرکز عرضه زعفران در مشهد است که بهترین زعفران های امسالی را در حجم های مختلف به سراسر کشور عرضه می کند.
خرید بهترین و مرغوب ترین زعفران برای مصارف خانگی، کادویی و سوغاتی را میتوانید از سایت آرین گل انجام دهید. قیمت ارائه شده برای محصولات این فروشگاه، کاملا منصفانه می باشد، از این رو میتوانید زعفران امسالی و اعلا را با بهترین قیمت بازار از این فروشگاه تهیه نمایید.
سوالات متداول
1. بهترین راه تشخیص زعفران امسالی با پارسالی چیست؟
خریداران میتوانند از طریق مشاهده تارهای زعفران و سپس نوع رنگدهی آن، به تازه یا کهنه بودن آن پی ببرند.
2. آیا زعفران امسالی به راحتی پودر نمیشود؟
زعفران تازه به علت ضخامت بالای تار و رطوبت، دیرتر از زعفران کهنه پودر می شود اما میزان خشکی زعفران نیز در این امر دخالت دارد.
سخن نهایی
زعفران امسالی با توجه به عطر عالی، رنگ دهی فوق العاده و همچنین تارهای ضخیم و انعطاف پذیر، می تواند بهترین زعفران جهت مصرف باشد. در این مقاله اطلاعاتی جامعی درباره فرق زعفران امسال و پارسال ارائه شد که با استفاده از آن ها، می توانید خرید زعفران باکیفیتی را داشته باشید. با انتخاب فروشگاه آرین گل میتوانید زعفران اصل و تازه را با اطمینان تهیه نمایید.
