ما در این مقاله، آموزش دم کردن زعفران را به شما عزیزان می دهیم امخریدواریم مورد پسند و مفید واقع شود.
زَرپَران یا زعفران که به طلای سرخ معروف است، گیاهی از تیره زنبقیان می باشد و یکی از بهترین، گران بهاترین، خوشبوترین و مفیدترین ادویه های جهان است که علاوه بر مصارف خوراکی در ساخت بسیاری از داروها، مورد استفاده قرار می گیرد. طبع زعفران گرم می باشد به همین دلیل بوی دل پذیر و گرمی دارد. رنگ دم کرده زعفران با کیفیت و اصل، زرد مایل به نارنجی می باشد.
آموزش دم کردن زعفران بسیار آسان است به طوریکه با ساده ترین روش ها می توانید یک زعفران دم کرده خوشبو و خوش طعم داشته باشید.
چگونه زعفران دم کنیم؟
قبل از آموزش دم کردن زعفران، لازم به ذکر است که برای اینکه زعفران خوش رنگ و خوشبو را داشته باشیم باید نوع اصل و با کیفیت آن را خریداری نماییم. جهت تشخیص زعفران اصل کافیست چند رشته از آن را داخل نصف استکان آب سرد بریزید به طوریکه اگر سریع رنگ پس داد ادویه شما تقلبی است اما اگر به طور آهسته رنگ زرد مایل به نارنجی پس داد، ادویه شما اصل و باکیفیت است. قابل ذکر است که دم کرده زعفران درجه یک و اصل به هیچ وجه قرمز رنگ نمی باشد.
چگونه زعفران دم کنیم؟ پرسشی است که برای بیشتر خانم های خانه دار پیش می آید؛ یقیناً روش های زیادی برای دم کردن زعفران از قبیل دم کردن با آب جوش، دم کردن با یخ، به صورت ترکیبی دم کردن با یخ و آب جوش وجود دارد.
روش دم کردن زعفران با یخ
قبل از هر چیز باید رشته های زعفران را داخل هاون به طور یکنواخت پودر کنید تا رنگ دهی بیشتری داشته باشد و سپس آن را داخل یک ظرف کوچک شیشه ای بریزید و چند تکه یخ کوچک را روی آن بریزید. بعد از آنکه یخ به طور کامل ذوب شد یک در روی ظرف بگذارید تا چند ساعت به آن زمان بدهید تا بیشتر رنگ بدهد.
دم کردن این ادویه پرخاصیت با یخ، یکی از بهترین و مورد پسند ترین روش ها برای دم کردن آن است زیرا بسیار خوش عطرتر و خوش رنگ تر نسبت به روش های دیگر است.
هنگام خرید زعفران از اصل بودن محصول اطمینان حاصل نمایید و سعی کنید آن را با قیمت مناسب خریداری نمایید. آرین گل سال ها در بازار رضای مشهد فعالیت دارد و زعفران مرغوب و باکیفیت را مستقیم از کشاورزان خریداری می نماید و با قیمت بسیار استثنایی به فروش می رساند.
طرز تهیه زعفران دم کرده برای مرغ
اگر فرصت زیادی برای دم کردن زعفران برای مرغ دارید مقدار مورد نیاز از آن را به همراه مقدار بسیار ناچیزی از شکر، داخل هاون بریزید و به طور کامل بکوبید تا به پودر تبدیل شود و سپس زعفران پودر شده را داخل یک ظرف نشکن بریزید و روی آن نصف استکان آب جوش بریزد و روی کتری در حال جوش یا سماور به مدت 20 الی 30 دقیقه بگذارید تا با حرارت ملایم آن به خوبی رنگ بدهد.
اما اگر وقت زیادی برای دم کردن زعفران ندارید کافیست رشته های آن را پودر نکنید زیرا شکری که به زعفران اضافه می کنید باعث دیر دم کشیدن و تاخیر در رنگ پس دادن آن می شود.
طرز تهیه زعفران دم کرده برای برنج
همانطور که ذکر شد اگر مدت زمان کافی برای دم کردن زعفران دارید کافیست زعفران پودر شده را با مقداری آب جوش داخل یک ظرف شیشه ای کوچک نشکن بریزید و روی برنج که در حال دم کشیدن است بزارید و بعد از آن سر قابلمه را بزارید تا برنج و زعفران به خوبی دم بکشند.
این عمل باعث می شود رایحه زعفران به خوبی در برنج پخش شود و طعم و عطر دلپذیری به غذا بدهد. دقت کافی را داشته باشید تا آب و پودر به مقدار مورد نیاز باشند زیرا آب اضافی موجب آبکی بودن دمنوش می شود و رنگ دهی کمتری خواهد داشت.
زعفران دم کرده برای چی خوبه
بعد از آنکه به آموزش دم کردن زعفران پرداختیم، خواص بی نظیر این ادویه را در پایین ذکر می کنیم.
از این ادویه خوش عطر در بسیاری از کشورها از قبیل: هند، ایران، عربستان و غیره به عنوان چاشنی در غذا و انواع گوناگون دمنوش استفاده می شود.
این ماده پُرخاصیت برای درمان بسیاری از بیماری ها نظیر دیابت، سرطان، التهاب و درد و غیره بسیار سودمند و مفید است همچنین زعفران خواص بی همتایی نظیر کاهش افسردگی و بهبود روحیه دارد به همین دلیل به ادویه آفتاب مشهور است.
خوردن دمنوش این ادویه خوش عطر و مفید به طور مداوم موجب کاهش اشتها و چربی سوزی می شود و به طور چشمگیری موجب تقویت قوای جنسی می شود زیرا سرشار از خاصیت آفرودیزیاک است به همین خاطر، خوردن روزانه 30 میلی گرم از این ادویه توصیه می شود.
انواع دمنوش های زعفران نیز تاثیر زیادی در کاهش سندرم پیش از قاعدگی، کمر درد و سردرد در این دوره دارد و مصرف مداوم آن در خانم هایی که بنابر هر دلیلی قاعدگی نامنظم را دارند، موجب تنظیم سیکل قاعدگی می شود.
جمع بندی
آموزش دم کردن زعفران، موضوع مورد بحث این مقاله بود، امیدواریم مفید و مورد پسند بوده باشد.
این ادویه کمیاب و گران بها به علت داشتن آنتی اکسیدان کافی، بسیار مفید و پرفروش است به طوریکه دم کرده آن برای پخت و پز، انواع نوشیدنی و درمان بسیاری از بیماری ها مفید است. زعفران بوی شیرینی مثل عسل، توتون و غیره دارد اما برخلاف بوی شیرین آن طعم تلخی دارد.
دم کردن زعفران با آب جوش، سریع ترین روش دم کشیدن و رنگ پس دادن آن است اما دم کردن این ادویه پر خاصیت با یخ که یک روش بسیار مدرن و مرسوم می باشد، بهترین، مناسب ترین و خوش عطرترین روش است.
در صورت تمایل به خرید زعفران درجه یک و اصل کافیست به صورت اینترنتی از آرین گل آن را خریداری نمایید تا با قیمت رقابتی و بسیار مناسب در کوتاه ترین زمان و به صورت فوری برای شما عزیزان در سراسر ایران ارسال کنیم.